Sälja, köpa eller värdera företag

Värdera företag online

Behöver du hjälp med att värdera företag online? Anledningen till att vilja värdera företag kan vara många. Kanske vill du investera? Kanske vill du jämföra ditt bolag med andra, eller så står du inför en möjlighet att köpa ett företag för att inkorporera i din egen verksamhet. Eller så är du helt enkelt bara nyfiken på vad du själv skulle kunna sälja ditt bolag för?

Process för att värdera företag online

Oavsett anledning så är det mycket man behöver göra för att få en seriös värdering av företaget och detta är ofta saker som man kan ha svårt att lära sig på kort tid. Nuförtiden finns möjligheten att värdera företag online. Några saker man då tittar på är fundamental analys och marknadsvärdesanalys. En fundamental analys grundar sig på framtida diskonterade kassaflöden och via denna analys bygger man antaganden om företagets framtid vad gäller operativa processer, tillväxt och lönsamhet.

När man gör en marknadsvärdesanalys så handlar det ofta om noterade företag och då är det multipelvärdering man kollar på. Vanligtvis tittar man också på vilka typer av liknande affärer som skett inom samma sektor för att skapa sig en bra bild som man kan ha som jämförelse. Som du ser kan processen att analysera ett bolag vara ganska komplex och vill du komma ifrån att själv sätta dig ned med penna och papper så är en möjlighet att värdera företag online.

Vi på Länia har jobbat länge inom branschen och har i dagsläget 25 kontor spridda över hela landet. Allt som allt har Länia idag hela 40 företagsmäklare som arbetar med att värdera företag online. På vår hemsida kan du söka efter bolag till salu i olika kategorier så som län, omsättning och typ av bolag. Letar du efter ett specifikt bolag att köpa har du också möjlighet att lägga in köpannonser, där du kan specificera exakt vad du är ute efter. Är du nyfiken så tag också gärna en titt våra tidigare sålda företag – här ser du vad som sålts och vilken omsättning bolaget har haft.

© Copyright 2020