april 12, 2015

Sökordsannonsering

Vad är sökordsannonsering?

Sökordsannonsering är annonsering som sker via en söktjänst. Eftersom Google är den absolut populäraste söktjänsten är det oftast den och deras verktyg Google AdWords som avses, men det finns även andra.

När man använder sökordsannonsering bestämmer annonsören sig i förväg för när annonsen ska visas - vid vilken sökning. Det är därför du får upp annonser från pizzarestauranger när du söker på ”pizza”.

Fyll i formuläret så berättar vi hur ni kan synas på era nyckelord.

Sökordsannonsering är ett mycket effektivt sätt att annonsera på eftersom annonsen bara visas för personer som själva sökt på ordet eller frasen som annonsören vill associeras med.

Annonsören betalar sedan för varje gång en användare klickar på annonsen. Det är också det som annonsören betalar för. Betalningsmodellen kallas för Pay-Per-Click (PPC). Hur mycket varje klick kostar avgörs genom budgivning i kombination något som kallas för Quality Score. Den tar bland annat hänsyn till förhållandet och relevansen mellan sökordet och hemsidan.

En klassisk AdWordsannons är relativt kort - den består av en rubrik, två textrader och en webbadressen. Den finns även i andra längre format och kan exporteras till andra appar - mobilappar till exempel.

Så arbetar vi med sökordsannonsering

Det första vi gör är en sökordsanalys. Den går ut på att vi analyserar fram vilka sökord som redan förknippas med den kund vi samarbetar med. Vi analyserar även fram nya ord och fraser som är relevanta för företaget.

En bra grundläggande analys är en viktig förutsättning för att sökordannonseringen sedan ska kunna bli så effektiv och lönsam som möjligt. Att annonsera på nätet innebär också ett löpande arbete. Väljer du att samarbeta med oss får du en engagerad kontaktperson som kommer att hjälpa er att lyckas.

Nedan följer en lista med lite av det vi hjälper dig med. Vi:

• Sköter administrationen av ditt konto
• Tar fram sökord och fraser som är relevanta för dig och ditt företag
• Lägger upp relevanta kampanjer och annonsgrupper
• Skriver dina annonstexter
• Håller koll på budnivåerna åt dig så att du inte betalar för mycket
• Optimerar dina annonser och sökord
• Lägger till nya landningssidor på din webbsajt

Google Partner och långsiktighet

Vi är certifierade partner till Google vilket innebär att vi uppfyller Googles krav på både kompetens och kundnöjdhet.

Vi tror också på långsiktiga relationer, relevans och resultat. Med dessa tre faktorer i bakhuvudet vill vi bli framgångsrika tillsammans med dig. Vi har också valt att samarbeta med våra kunder utan långa avtals- eller bindningstider. Det gör vi eftersom vi tror att du kommer vara nöjd med oss ändå.

Kontakta oss gärna för mer information!

 

Meny sökordsannonsering

Google AdWords
Google Shopping
Displayannonsering
Bing Ads
• GSP

Kontaktpersoner

Alfons Passgård
+46 73 089 96 20
alfons@adsight.se